Popis
Naučíš se kompetence pro výkon odborných prací při přípravě a odbytu pokrmů a nápojů. Uplatníš se jako kuchař/pomocný kuchař ve výrobních zařízeních od přijetí surovin do skladu, jejich technologickou úpravu, až po expedici hotového výrobku ve velkých, středně velkých i malých provozech, dále v provozovnách rychlého občerstvení, ve výrobnách jídel a knedlíků. Budeš schopen připravovat jednoduché teplé a studené pokrmy, pokrmy vyráběné z polotovarů a nápoje. Odbornou praxi můžeš získat v rámci výuky odborného výcviku ve škole a na smluvních pracovištích gastronomických zařízeních. Pokud budeš mít zájem a dobré studijní výsledky, můžeš reprezentovat svůj obor na celostátních soutěžích.
Způsob ukončení studia
- Písemná zkouška
- Praktická zkouška
- Ústní zkouška
Absolvent se může po absolvování ucházet o přijetí do dalších příbuzných učebních oborů.
Podmínky přijetí
- Zdravotní způsobilost
- Určeno pro žáky vycházející z nižších ročníků základní školy po splnění povinné školní docházky, nebo pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami
Učební plány
Učební plány naleznete na webových stránkách školy