Popis
Příprava a ošetření základních druhů surovin určených k výrobě a expedici teplých a studených jídel a nápojů, příloh a výrobků teplé a studené kuchyně. Vlastní výroba teplých a studených jídel, nápojů a příloh. Ovládání techniky výdeje pokrmů, jednoduché obsluhy a zvládnutí základních úklidových prací.
Podmínky přijetí
Řádně vyplněná přihláška ke vzdělávání včetně lékařského posudku o zdravotní způsobilosti.
Učební plány
Výuka dle Školního vzdělávacího plánu pro daný uč.obor. Odborné předměty: Technologie, Potraviny a výživa, Zařízení závodů, Hospodářské výpočty, Stolničení, Odborný výcvik.
Profil absolventa
Žák po vyučení zvládá práce spojené s předběžnou úpravou surovin k vaření, bezpečnou manipulaci se stroji a ostatním kuchyňským zařízením, přípravu jídel a nápojů, přípravu základních výrobků studené kuchyně, expedici jídel, jednoduchou obsluhu, úklid pracoviště. Absolvent získává výuční list. Může pracovat v restauračních, závodních, školních kuchyních, v provozovnách rychlého občerstvení a bufetech.
Úspěchy školy v tomto oboru
Žáci se pravidelně účastní kuchařských soutěží v rámci odborných učilišť.
Spolupráce se sociálními partnery
Odborný výcvik je realizován na smluvních pracovištích v Kroměříži (AG KM) a v Holešově (VPŠ a SPŠ MV).