Popis
Obor směřuje k získání stupně středního vzdělání s výučním listem, toto tříleté studium se zakončuje závěrečnou zkouškou, úspěšní absolventi obdrží vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list.
Podmínky přijetí
Ve všech kolech budou uchazeči přijímáni bez přijímací zkoušky na základě výsledků předchozího vzdělávání podle kritérií pro přijímací řízení – daného kola. Ke vzdělávání ve třídě zřízené pro žáky se zdravotním postižením budou přijímáni uchazeči se speciálními vzdělávacími potřebami, tj. uchazeči se zdravotním postižením, zdravotním či sociálním znevýhodněním, na základě písemného doporučení školského poradenského zařízení.
Učební plány
Ročníkový učební plán oboru naleznete na webových stránkách školy v sekci studium.
Profil absolventa
Absolvent se uplatní při výkonu povolání ve veřejném i účelovém stravování v pozici zaměstnance na úseku výroby a odbytu. Ovládá způsoby přípravy běžných pokrmů české kuchyně, zhotovuje pokrmy teplé, studené kuchyně a připravuje jednoduché moučníky, esteticky pokrmy upravuje a umí je správně uchovávat; ovládá základy jednoduché obsluhy.
Úspěchy školy v tomto oboru
Reprezentace školy na “Dnu zdraví” v Želechovicích nad Dřevnicí. Každoroční účast žáků na soutěžích: RIO MARE; Přehlídka kuchařského umu Mikulov; Přehlídka kuchařských dovedností Prostějov.
Spolupráce se sociálními partnery
Výuka odborného výcviku probíhá v kuchyních OSVČ a Základní škole Želechovice nad Dřevnicí.