Popis
Vzdělávací program umožňuje získání všeobecných a odborných vědomostí a manuálních a intelektových dovedností potřebných k vykonávání povolání Kuchař ve stravovacích službách. Učební obor připravuje žáky na výkon stanoveného okruhu pracovních činností povolání kuchař. Absolvent se uplatní v zařízeních poskytujících stravovací služby.
Podmínky přijetí
- ukončení povinné školní docházky, získání základního vzdělání,
- splnění podmínek zdravotní způsobilosti uchazečů o studium v daném oboru, zdravotní průkaz
Učební plány
Všeobecně vzdělávací předměty – český jazyka a literatura, občanská nauka, matematika, cizí jazyk, informační a komunikační technologie, tělesná výchova.
Odborné předměty – technologie, potraviny a výživa, stolničení, provoz a zařízení, hospodářské výpočty.
Profil absolventa
Úspěchy školy v tomto oboru
Účast v kuchařských soutěžích, pečení perníků a vánočního cukroví, výrobky studené kuchyně.
Spolupráce se sociálními partnery
Školní jídelna Gymnázia ve Valašských Kloboukách, Školní kuchyně SOU Valašské Klobouky a Domov seniorů v Loučce, kde probíhá odborný výcvik žáků.