Popis
Naučíš se odborné kompetence pro výkon jednodušších cukrářských a pekařských prací. Uplatníš se při ruční i strojové výrobě a odbytu cukrářských výrobků, jemného a trvanlivého pečiva ve velkých, středně velkých i malých provozech potravinářské výroby i ve službách potravinářského charakteru.
Budeš schopen vykonávat činnosti související se skladováním surovin a pomocných látek, přejímku, přípravu, třídění, hodnocení a manipulaci surovin, jejich technologické zpracování, balení a expedici hotových výrobků. V rámci praxe máš možnost vyrobit si nejrůznější cukrářské výrobky a obdarovat své blízké při slavnostních příležitostech.
Způsob ukončení studia
- Písemná zkouška
- Praktická zkouška
- Ústní zkouška
Absolvent se může po absolvování ucházet o přijetí do dalších příbuzných učebních oborů, specializačních kurzů.
Podmínky přijetí
- Zdravotní způsobilost
- Určeno pro žáky vycházející z nižších ročníků základní školy
- po splnění povinné školní docházky, nebo pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami
Učební plány
Učební plány naleznete na webových stránkách školy