Informace o oboru

  • Kód oboru 29-51-E/02
  • Období oboru 2024/2025
  • Ukončení studia Výuční list
  • Délka studia 2
  • Forma studia Denní
  • Stipendia Ne
  • Školné Ne
  • Přijímaných 8

Popis

​Dvouletý učební obor je určen pro žáky, kteří ukončili studium ve speciální a praktické škole. V průběhu studia získá žák základní znalosti o pekařských technologiích a o strojních zařízeních, která se využívají v pekařské výrobě.

Podmínky přijetí

​1. Ukončení povinné školní docházky
2. Zdravotní způsobilost potvrzena lékařem

Učební plány

​Viz ŠVP na www.sou-ub.cz, sekce Studium.

Profil absolventa

​Absolvent zná složení a vlastnosti základních druhů surovin, podmínky jejich skladování a využití v pekařské technologii. Umí hospodárně využívat suroviny a běžné pekařské stroje a zařízení.

Úspěchy školy v tomto oboru

Spolupráce se sociálními partnery

​Škola spolupracuje s pekařskými firmami v blízkém okolí.

Kontakt

Adresa školy

Svat. Čecha 1110, 688 01 Uherský Brod

Ředitel školy

Ing. Jiří Polanský

E-mail

sou@sou-ub.cz

Telefon

572 613 133

Zřizovatel

Zlínský kraj

IČO

00055107

Možnosti uplatnění ve firmách Zlínského kraje

  • Potravinářské práce

    DELIKOMAT s.r.o., Tř. Maršála Malinovského 874, 68601 Uherské Hradiště, https://www.delikomat.cz

    LINEA NIVNICE, a.s., U Dvora 190, 687 51 Nivnice, http://www.lineanivnice.cz

    Hamé s.r.o., Na Drahách 814, 686 04 Kunovice, http://www.hame.cz

    Slovácká Fruta, a.s., Na Drahách 814, 686 04 Kunovice, http://www.hame.cz/company/show/cs?slug=slovacka-fruta-a-s