Pekař

Informace o oboru

  • Kód oboru 29-53-H/01
  • Období oboru 2020/2021
  • Ukončení studia Výuční list
  • Délka studia 3
  • Forma studia Denní
  • Stipendia Ne
  • Školné Ne
  • Přijímaných 30

Popis

Výuka je organizována formou čtrnáctidenních cyklů, ve kterých se střídá týden teoretického vyučování s týdnem praktického vyučování. Naučíš se ruční výrobu, ale i obsluhovat moderní strojní zařízení na výrobu pekárenských výrobků. Budeš znát celou řadu pekařských výrobků a umět technologické postupy výrobků.  Odborný výcvik probíhá ve školní pekárně a v pekárnách regionu Kroměřížska. Pokud tě obor opravdu bude bavit, můžeš reprezentovat školu na celostátní pekařské soutěži Pekař roku.

Způsob ukončení studia

  • Písemná zkouška
  • Praktická zkouška
  • Ústní zkouška

Tento obor je zařazen do systému podpory řemesel Zlínského Kraje v odborném školství a v rámci této podpory můžeš získat stipendium.

Podmínky přijetí

  • Zdravotní způsobilost

Učební plány

Učební plány naleznete na webových stránkách školy.

Profil absolventa

Po ukončení studia nejdeš uplatnění v různých typech pekárenského zařízení.

Pokud úspěšně ukončíš studium, můžeš pokračovat na dvouletém nástavbovém oboru a získat maturitu.

Kontakt

Adresa školy

Na Lindovce 1463/1, 767 01 Kroměříž

Ředitel školy

Mgr. Ivana Hašová

E-mail

skola@hskm.cz

Telefon

+420 573 504 511

Zřizovatel

Zlínský kraj

IČO

47934832