Popis
Výuka je organizována formou čtrnáctidenních cyklů, ve kterých se střídá týden teoretického vyučování s týdnem praktického vyučování. Naučíš se ruční výrobu, ale i obsluhovat moderní strojní zařízení na výrobu pekárenských výrobků. Budeš znát celou řadu pekařských výrobků a umět technologické postupy výrobků. Odborný výcvik probíhá ve školní pekárně a v pekárnách regionu Kroměřížska. Pokud tě obor opravdu bude bavit, můžeš reprezentovat školu na celostátní pekařské soutěži Pekař roku.
Způsob ukončení studia
- Písemná zkouška
- Praktická zkouška
- Ústní zkouška
Tento obor je zařazen do systému podpory řemesel Zlínského Kraje v odborném školství a v rámci této podpory můžeš získat stipendium.
Podmínky přijetí
- Zdravotní způsobilost
Učební plány
Učební plány naleznete na webových stránkách školy.
Profil absolventa
Po ukončení studia nejdeš uplatnění v různých typech pekárenského zařízení.
Pokud úspěšně ukončíš studium, můžeš pokračovat na dvouletém nástavbovém oboru a získat maturitu.