Popis
Tříleté dálkové studium při zaměstnání. Obor směřuje k získání stupně středního vzdělání s výučním listem, toto 3leté studium se zakončuje závěrečnou zkouškou, úspěšní absolventi obdrží vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list.
Výuka probíhá 1x za 2 týdny, formou konzultací. Školné činí Kč 7.000,- za školní rok.
Absolvent se uplatní při výkonu povolání kuchař nebo číšník zejména v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých provozech společného stravování. Po získání praxe v oboru absolvent může začít soukromě podnikat.
Podmínky přijetí
Škola se účastní státních přijímacích zkoušek u maturitních oborů pouze v 1.kole. U učebních oborů se přijímací zkoušky nekonají. Uchazeči jsou přijímáni na základě předložení vysvědčení o ukončení základního vzdělání.
Učební plány
Vyučovací předměty | 1. roč. | 2. roč. | 3. roč. | Celkem |
hodin | ||||
Český jazyk | 10 | 10 | 10 | 30 |
1. cizí jazyk | 30 | 0 | 30 | 60 |
2. cizí jazyk | 0 | 30 | 0 | 30 |
Občanská nauka | 10 | 10 | 10 | 30 |
Chemie | 10 | 10 | 0 | 20 |
Ekologie | 0 | 10 | 0 | 10 |
Matematika | 10 | 10 | 10 | 30 |
Estetika a kultura | 0 | 10 | 10 | 20 |
Informační a komunikační technologie | 10 | 10 | 10 | 30 |
Ekonomika | 10 | 10 | 10 | 30 |
Technologie | 20 | 20 | 30 | 70 |
Potraviny a výživa | 10 | 10 | 10 | 30 |
Stolničení | 10 | 10 | 10 | 30 |
Zařízení provozoven | 10 | 0 | 0 | 10 |
Speciální technologie | 0 | 10 | 0 | 10 |
Hotelový a restaurační provoz | 10 | 0 | 10 | 20 |
Společenská výchova | 10 | 0 | 0 | 10 |
Odborný výcvik | 40 | 40 | 50 | 120 |
Celkem | 200 | 200 | 200 | 600 |