Popis
Absolvent se uplatní při výkonu povolání v oblasti gastronomie, zejména v pozici zaměstnance v různorodých provozech. Po získání nezbytné praxe v oboru je také připraven na soukromé podnikání v pohostinství či vlastním podniku.
Přitom je akcentována osobnost žáka, zvyšuje se orientace na jeho životní adaptabilitu, na přípravu k práci v podmínkách rychle se měnící společnosti a současně i na přípravu k životu v harmonii s prostředím, s okolním světem i se sebou.
Podmínky přijetí
Ukončení ZŠ a potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti. O pořadí uchazečů rozhoduje bodový zisk (zejména za prospěch na ZŠ) dle platných kritérií přijímacího řízení.
Učební plány
Školní vzdělávací programy naleznete na webových stránkách školy.
Profil absolventa
Absolvent zvládá profesní chování a vystupování, umí obsluhovat hosty a používat inventář a zařízení ve stravovacích provozech. Umí připravit slavnostní tabuli, vyřizovat objednávky, osvojil si estetické úpravy jídel a nápojů i dokončování jídel před hostem, včetně míšení nápojů. Naučil se účtovat, sestavovat jídelní a nápojové lístky a menu pro různé příležitosti. Ovládá techniku skladování, ošetřování potravin a nápojů a zjišťování jejich kvality.
Úspěchy školy v tomto oboru
Škola pořádá doplňující barmanský kurz a kurz studené kuchyně. Zajišťuje gastronomické akce a rauty pro sociální partnery, zřizovatele i veřejnost. Největší akcí bylo zajištění oslav vzniku republiky pro velvyslanectví ve Slovinsku, kde pořádala raut pro světové ambasády. Žáci se účastní zahraničních stáží v rámci projektů Erasmus+ v několika zemích Evropské unie.
Spolupráce se sociálními partnery
Škola má velké množství sociálních partnerů, nejlepší spolupráci však navázala s podniky Léčebné lázně Luhačovice, a.s., Lázně Luhačovice a. s. a Wellness hotelem Pohoda, které žákům nabízejí nejen kvalitní prostředí pro výuku, ale také stabilizační stipendia. V zahraniční spolupráci spoléhá na ověřené vzdělávací instituce.