Popis
Učební obor kuchař je zaměřen na činnost v oblasti gastronomických provozů. Žáci od prvního ročníku střídají v cyklech teoretickou výuku s odborným výcvikem. Odborný výcvik probíhá jak na školních pracovištích pod vedením učitelů odborného výcviku, tak na smluvních pracovištích. Během tří let studia žáci získají vědomosti ve využití technologických zařízení, v technologii přípravy pokrmů a nápojů, četně jejich servisu.
Podmínky přijetí
Uchazeč musí prokázat úspěšné splnění povinné docházky a musí splnit podmínky přijímacího řízení. Veškeré aktuální informace jsou k dispozici na webových stránkách školy.
Učební plány
Učební plány naleznete na webových stránkách školy
Profil absolventa
Absolvent oboru kuchař má odborné i všeobecné kompetence uplatnit se v pozici zaměstnance ve všech typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb. Úspěšní absolventi si mohou rozšířit vzdělání na střední škole s maturitou se zaměřením na podnikání, ekonomii, hotelnictví aj. Po získání praxe v oboru může absolvent soukromě podnikat.
Úspěchy školy v tomto oboru
Žáci oboru se zapojují do různých gastronomických soutěží, jako je GASTRO JUNIOR BRNO – BIDVEST CUP, GASTRO Kroměříž.
Spolupráce se sociálními partnery
Odborný výcvik žáků probíhá na smluvních pracovištích sociálních partnerů. Mezi nejvýznamnější patří hotel Grand, hotel Koníček Uh. Hradiště, Sirnaté lázně Ostrožská Nová Ves, Sportcentrum Morava, NET Uh. Hradiště, Skanzen Modrá.