Popis
Pokud budeš studovat tento obor, je velký důraz kladen na výuku cizích jazyků, kde ti škola nabízí široký výběr – kromě ANJ a NEJ jsou to RUJ, FRJ, ŠPJ a ITJ. Odborné znalosti získáš v oblasti gastronomie, cestovního ruchu a ekonomiky. V hotelích, ve kterých absolvuješ odbornou praxi si prakticky vyzkoušíš nabyté znalosti. Během studia se můžeš zúčastnit zahraničních praxí v několika zemích. Škola nabízí různé odborné kurzy – barmanský, sommeliérský, baristický, carvingový a kurz studené kuchyně. Pokud budeš opravdu dobrý, můžeš školu reprezentovat na různých soutěžích.
V případě, že se ti nepodaří složit maturitu ani v podzimním termínu, umožníme ti nástup do
3. ročníku učebního oboru číšník – servírka, kuchař – kuchařka nebo Kuchař-číšník a tím získání výučního listu.
Podmínky přijetí
- Základní vzdělání – ukončená 9. třída
- Jednotná přijímací zkouška
- Zdravotní způsobilost
Učební plány
Učební plány naleznete na webových stránkách školy .
Profil absolventa
Po úspěšném ukončení oboru můžeš pokračovat ve studiu na vysoké škole. Uplatnění po absolvování najdeš ve špičkových hotelích nejen v České republice, ale i v zahraničí a v cestovních kancelářích.