Popis
V tomto oboru získáš vědomosti o potravinách, nápojích o jejich složení, jakosti, nejvhodnějším technologickém zpracování, skladování a manipulaci s nimi. Budeš ovládat přípravu nabízených jídel a techniku jejich přípravy, dokončování jídel před hostem, přípravu míšených nápojů atd. Naučíš se sestavovat jídelní a nápojové lístky, ovládat techniky a pravidla obsluhy v běžných i výběrových podnicích společného stravování i při slavnostních příležitostech. Osvojíš si evidenci pohybu zboží, skladování, kalkulace a stanovení ceny, techniku přijímání, evidování a vyřizování objednávek a obsluhování moderní administrativní techniky. Odbornou praxi můžeš vykonat v zahraničí např. v Německu, Itálii, Španělsku a Francii.
Po úspěšném ukončení oboru můžeš pokračovat ve studiu na vysoké škole.
Uplatnění najdeš ve špičkových hotelích nejen v České republice, ale i v zahraničí.
V případě, že se ti nepodaří složit maturitu ani v podzimním termínu, umožníme ti nástup do
3. ročníku učebního oboru Kuchař-číšník a tím získání výučního listu.
Podmínky přijetí
- Základní vzdělání – ukončená 9. třída
- Jednotná přijímací zkouška
- Zdravotní způsobilost
Učební plány
Učební plány naleznete na webových stránkách školy
Profil absolventa
Po úspěšném ukončení oboru můžeš pokračovat ve studiu na vysoké škole. Uplatnění najdeš ve špičkových hotelích nejen v České republice, ale i v zahraničí.