Popis
Obor směřuje k získání stupně středního vzdělání s maturitní zkouškou, toto dvouleté studium se zakončuje maturitní zkouškou, úspěšní absolventi obdrží vysvědčení o maturitní zkoušce.
Podmínky přijetí
Obor Gastronomie je určen pouze pro absolventy tříletého oboru vzdělání 65-51-H/01 Kuchař-číšník. Přijímání uchazečů probíhá na základě kritérií pro přijímací řízení. Mezi hlavní kritéria přijetí ke studiu patří úspěšné vykonání přijímací zkoušky a průměrný prospěch z pololetí 3. ročníku tříletého oboru Kuchař-číšník.
Učební plány
Ročníkový učební plán oboru Gastronomie naleznete na webových stránkách školy v sekci studium.
Profil absolventa
Absolvent samostatně vykonává profesní úkony v hotelovém a restauračním provozu. Má nejen teoretické, ale i odborné vědomosti a dovednosti v přípravě pokrmů, nápojů, obsluhy a pořádání gastronomických akcí. Po získání praxe v oboru je absolvent připraven na soukromé podnikání.
Úspěchy školy v tomto oboru
K úspěchům žáků v tomto oboru patří prezentace gastronomických výrobků školy na rautech pořádaných u příležitosti různých společenských a kulturních událostí.
Spolupráce se sociálními partnery
Probíhá každoročně s cca 20 středisky společného stravování a hotelovými provozy, ve kterých žáci vykonávají odbornou praxi.