Popis
Obor směřuje k získání stupně středního vzdělání s maturitní zkouškou, toto čtyřleté studium se zakončuje maturitní zkouškou, úspěšní absolventi obdrží vysvědčení o maturitní zkoušce. Během studia mají žáci možnost zvýšit si své odborné dovednosti a znalosti absolvováním koktejlového, sommeliérského, carvingového a baristického kurzu.
Podmínky přijetí
Přijímání uchazečů probíhá na základě kritérií pro přijímací řízení. Mezi hlavní kritéria přijetí ke studiu patří úspěšné vykonání přijímací zkoušky a průměrný prospěch z pololetí ročníku, ve kterém uchazeč splní povinnou školní docházku.
Učební plány
Ročníkový učební plán oboru s odborným zaměřením Gastronomie s hotelovým provozem naleznete na webových stránkách školy v sekci studium.
Profil absolventa
Absolvent samostatně vykonává profesní úkony v hotelovém a restauračním provozu. Má nejen teoretické, ale i odborné vědomosti a dovednosti v přípravě pokrmů, nápojů, obsluhy a pořádání gastronomických akcí. Po získání praxe v oboru je absolvent připraven na soukromé podnikání.
Úspěchy školy v tomto oboru
K úspěchům žáků v tomto oboru patří prezentace gastronomických výrobků školy na rautech pořádaných u příležitosti různých společenských a kulturních událostí.
Spolupráce se sociálními partnery
Každoročně úzce spolupracujeme s cca 30 soukromými subjekty hotelového a restauračního typu. Spolupráce spočívá především v možnostech zajištění odborného výcviku a odborné praxe žáků, zároveň pak při uplatnění absolventů školy po ukončení jejich vzdělávání.