Informace o oboru

  • Kód oboru 29-54-H/01
  • Období oboru 2020/2021
  • Ukončení studia Výuční list
  • Délka studia 3
  • Forma studia Denní
  • Stipendia Ne
  • Školné Ne
  • Přijímaných 30

Popis

Studiem tohoto oboru získáš střední vzdělání s výučním listem, které probíhá denní formou
v prostorách školy a u smluvních partnerů. Škola pořádá pro žáky různé typy kurzů, které probíhají v rámci výuky. Poznáš nové trendy v přípravě cukrářských výrobků. Odborný výcvik vyučuje mezinárodně certifikovaná lektorka Bc. Veronika Kučová. Naučíš se připravovat různé typy moučníků a cukrovinek. Pokud tě obor opravdu bude bavit a budeš nejlepší, můžeš reprezentovat školu na gastronomických soutěžích. Výhodou je, jestli máš výtvarný talent na kreslení a  modelování,  spolu s fantazií a estetickým cítěním.

Způsob ukončení studia

  • Písemná zkouška
  • Praktická zkouška
  • Ústní zkouška

Po úspěšně ukončeném studiu můžeš pokračovat na dvouletém nástavbovém oboru a získat maturitu.

Podmínky přijetí

  • Základní vzdělání – ukončená devátá třída
  • Zdravotní způsobilost

Učební plány

Učební plány naleznete na webových stránkách školy.

Profil absolventa

Po ukončení studia najdeš uplatnění v cukrářských provozech, hotelích nebo můžeš podnikat v oboru.

Kontakt

Adresa školy

Na Lindovce 1463/1, 767 01 Kroměříž

Ředitel školy

Mgr. Ivana Hašová

E-mail

skola@hskm.cz

Telefon

+420 573 504 511

Zřizovatel

Zlínský kraj

IČO

47934832